Nils-Petter om NM i Bergen

· Kategorisert i Diverse,Siste Nytt med 0 komentarer

Hei

Så var det Trolltur igjen , denne gang til Bergen og årets NM.

Vi har vært nede i en bølgedal og manglet 3 klare medaljekandidater i årets tropp. Man kan jo aldri regne med det man ikke har, så med godt humør og en meget ung tropp dro vi optimistiske til Bergen.

Allerede i avgangshallen ventet Wold med nye reiseeffekter. Troll må ha en viss stil og nye jakker ble prøvd.

Per hadde ordnet med fly og minibuss så turen til Bergen og hotellet gikk på ren rutine.

Vi hadde vår vanlige coachprat med utøverne i matsalen og de siste formaninger og beskjeder om leggetider ble gitt. Turen gikk til kinaresturanten for felles middag og litt humørspreding før konkurransedagen. Fredagen er vi litt strenge med leggetid og vi ville ha ro på rommene kl.23:00.

Lørdagen med strålende vær møtte de 11 konkurranseutøverne. Først til hallen dro Petter Wold for å coache Aksel i Kata, de andre kunne strekke seg ett par timer til.

Aksel gikk en grei kata men tapte første kamp, og måtte finne seg i å måtte vente litt ekstra på å gå kumite, man lærer en del ved å sitte å se på også, og det er gøy å se at de beste i Norge holder et bra nivå.

Resten av gjengen ankom kl.10:15, vi hadde med 4 debutanter og de var nok litt grønne i ansiktet. Det var felles oppstilling av alle deltakerne og ganske imponerende med over 600 i Hallen.

Vi kjørte felles oppvarming med fokus på de viktigste detaljene og håpet at den siste skjerpingen skulle være det som skulle til. Utøverne våre gikk gode kamper og vi har mye å glede oss til fremover, vi vil spesielt fremheve Karoline, Embla, Philip og Thanh. Karoline var tydelig nervøs og klassen var stor med gode utøvere. Karoline vant første kampen 4-1, Så møtte hun en god motstander og tapte 3-7 , Karoline gikk da bronsefinale og vant en god kamp 3-0. Hun var tydelig fornøyd med det og det var vi også, hun fulgte planen og hørte på coachen. Embla er en jamt god utøver, begynner å få rutinen, hun er i landslagsstammen og tok nok et gull etter spennende kamper, Embla er kvalifisert til Nordisk neste weekend. Philip har ikke fått ut hele sitt potensiale ennå, han tok gull i fjor, men det ble sølv i år, han må nok høre bedre på coachen som ikke var helt blid, da Philip rotet seg bort i finalen. Thanh er Philips treningskammerat og kommer til å bli en av Norges beste, han er ekstremt hurtig. Startet fenomenalt 8-0, så 5-1…..Så skulle endelig Thanh lykkes. I finalen møtte han Daniel Cho fra Sentrum kampsportsenter i Sarpsborg. Thanh får tydelig beskjed om å kjøre sitt eget løp. Han lar seg stresse av Daniel og mister hodet, coachen prøver å justere inn Thanh, men tiden renner ut og Thanh taper 0-2. Det var en tydelig skuffet Thanh rett etter kampen….men det kommer mange flere sjanser, så fortsett å trene, de som gir seg vinner ingenting.

Det ble 1 gull, 3 sølv og 4 bronse , 8 medaljer på 11 utøvere, det er vi fornøyd med. Da ble det fest og ungdommene fikk litt friere tøyler, det er jo tross alt deres mesterskap. Det er hyggelig å treffe foreldrene på tur, det blir mer tid til prat om alt og man blir bedre kjent.

En stor takk til alle dere for å lage fin stemning på turen.

En stor takk til Espen Larsen og Rachid Amroun som stilte opp for oss som dommere.

En stor takk til Yngve Von Ahnen som alltid er presis i sekretariatet og i det administrative.

En stor Takk til Per Sogn og logistikk med fly, buss, taxi og hotell, det går aldri feil med deg på tur.

En stor takk til Andre Heede for riktig påmelding og god coaching.

 

Hilsen en takknemlig Nils-Petter Wold


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.