Gull til Troll i årets Norgesmesterskap

· Kategorisert i Siste Nytt med 0 komentarer

Trondheim Karateklubb arrangerte årets NM. Den tradisjonsrike shotokanklubben hadde 40 års jubileum og lagde med det en fin ramme for årets Norgesmesterskap. Nesten 600 deltakere var påmeldt i årets NM, der det blir konkurrert i WKF, Shobu Ippon og fullkontakt karate. Troll karateklubb deltar i WKF som er den internasjonalt akseptable konkurranseformen og er åpen for alle stilarter.

Med 20 deltakere er det gledelig å se at Troll karateklubb mønstret den største troppen under årets NM. Mange av våre utøvere er nye og uerfarne på dette nivået.  I tillegg er noen av våre mest erfarne gått fra junior til første års seniorer. Med dette i baktankene hadde vi ikke de største forventningene med tanke på antall medaljer og Norgesmestere.

Petter Johansen og Ismail Bellemkhannate tok gull i sine individuelle klasser. Petter har to tidligere finaletap i NM, men fikk endelig tatt steget helt opp på toppen av pallen etter å ha slått Simen Velle fra Asker i finalen (kumite gutter kadett -52kg).

Ismail konkurrerte i sitt første NM for Troll karateklubb etter overgangen fra Tiger Karateklubb.  Han vant overlegent 8-0 før full tid mot Morten Hjerpaasen i finalen (kumite gutter junior +76) Ismail var også svært nære en finaleplass i åpen klasse, men måtte se seg knepent slått i semifinalen mot Daniel Johansen fra Sentrum Kampsport. Bronsefinalen gikk derimot greit med en ny sterk 8-0 seier. Ismail har enorm fysikk og med mer terping på teknikk og taktikk kan denne gutten nå langt.

For våre andre utøvere ble det knepne tap i semifinaler og mot favorittene i klassene. Embla von Ahnen og Tina Marosan tok bronse i sine individuelle klasser. Begge gjør en god figur, men har et lite stykke opp til finalistene og måtte nøye seg med bronsemedaljer. Men det er absolutt akseptabelt som første års seniorer.  Gard Kallhovd var også debutant i seniorklassen. Gard har vunnet mange NM gull på juniornivå og bet godt fra seg mot rutinerte seniorer. Både Steffen Larsen (kongepokalvinner) og Arik Amroun fikk virkelig kjenne på hva som bor i denne gutten. Det var svært nære finaleplass for Gard både i Individuell og Åpen klasse, men han måtte nøye seg med 4. plass i begge.

Thanh Binh Nguyen tok bronsen i klassen kumite gutter kadett -68. Han ble disket i semifinalen kun tre sekunder før slutt etter å ha ledet hele matchen. Dette var en meget strengt idømt straff. Marius Blegeberg tok en meget oppløftende bronse i klassen kumite gutter kadett -70 kg. Gard Bahmanyar tok bronse i klassen kumite gutter kadett-57 kg. Hermann Kjønniksen lyktes i klassen kumite gutter ungdom -51 kg. I denne klassen trodde vi Martin Borge hadde tatt sølvmedaljen etter at motstanderen ble disket i kvartfinalen. Motstanderen leverte inn en protest som ble godkjent, og dermed måtte kampen gå på nytt. Martin ledet denne matchen lenge men tapte etter å sluppet inn et ”billig” spark i siste sekund. Man kan vel si at Martin var stevnets mest uheldige. Men denne episoden er enda ikke ferdig behandlet, da vi kommer til å sende inn en protest.

Karoline Aas tok en fin bronsemedalje i klassen kumite ungdom jenter -49. Dette er en av stevnets tøffeste klasser med mange dyktige jenter. Så en bronsemedalje her skal vi være fornøyd med.

Vi endte altså opp med 2 gull og 9 bronsemedaljer under årets NM. Hoa Binh Nguyen, Gard Kallhovd og Jennifer Le var de som var nærmest å ta medalje av de som havnet utenfor pallen. I tillegg så gjør Kristine Sogn og Albertine gode kataer, men nådde ikke helt opp til toppen.

Det er gledelig å se at det er en økning i antall deltakere på NM. Det er også større bredde i toppen av norsk karate sammenliknet med tidligere år. Hele 19 ulike klubber fikk Norgesmestre i år i WKF karate. At det er flere klubber som melder seg på med dyktige utøvere er et sunnhetstegn. La oss håpe at denne trenden fortsetter.

For Troll karateklubb sin del blir det hard jobbing fremover. Mange av våre utøvere kan nå toppen både i Norge og internasjonalt dersom de legger ned tilstrekkelig trening.

Nivået og ”trøkket” på trening er bedre enn på mange år, så på vegne av klubben er jeg optimistisk med tanke på fremtiden.

En stor takk rettes til Rachid Amroun, Yngve von Ahnen, Per Sogn, Jørn Roberg og Tom Isaksen som støtteapparat og coacher. Lars Kjønniksen og Espen Larsen stilte som dommere og gjorde en god innsats. Foreldre i klubben som reiser rundt og heier på sine egne og andres barn fortjener også en hyllest.

André Heede


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.